SMART FEST (Stolac Music and Arts Festival)

Stolac – SMART FEST (Stolac Music and Arts Festival) |

SMART fest je kulturno-glazbeni festival razbacan po raznim lokacijama u gradu. Zamišljen je kao spoj kulture i glazbe koji će svim zainteresiranim ponuditi međusobnu interakciju, sudjelovanje i uključivanje u razne festivalske sadržaje. Radionice, kazališne predstave za djecu i odrasle, koncerti grupa i pojedinaca – sve su to sadržaji koji će upotpunjavati festivalsku satnicu.
SMART fest teži k tome da svojim događajima kroz različite kulturne i glazbene sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca.
SMART fest 2016. premijerno se predstavlja svim zaljubljenicima urbane kulture, umjetnosti i glazbe 3. i 4. lipnja na različitim lokacijama u gradu Stocu.
RASPORED:
– 3. lipnja 2016. (petak) donosi dvije zanimljive radionice: street art radionicu i radionicu fotografije. Street art radionica nastaje u suradnji sa Street Arts Festival Mostar s ciljem promoviranja ulične umjetnosti, oživljavanja javnih prostora grada, kako bi doprinijeli stvaranju urbane kulture u Stocu, ostvarujući direktnu komunikaciju s građanima Stoca koristeći potencijal i kreativnost mlađe populacije. Radionica fotografije dovodi u naš grad fotografa Matu Zemljića, koji će održati zanimljivo fotografsko druženje sa svim zaljubljenicima u fotografiju na Starom gradu Vidoškom. Svi zainteresirani za druženje, smijeh, fotografiranje i odličnu zabavu mogu se prijaviti na e-mail info@inicijativa.ba ili na fb-stranicu Udruga građana „Inicijativa“ Stolac.

Za večernje sate prvog dana SMART festa zadužene su dvije mostarske zvijezde glumačke i glazbene estrade. Ivo Krešić, poznati mostarski glumac, dolazi u Stolac sa svojom predstavom „Otirač“, gdje će kroz niz likova na komičan način predstaviti aktualno stanje u našoj zemlji i našem okruženju. Predstavu „Otirač“ upotpunit će i nastup naše Stolačke limene glazbe i Stolačkih mažoretkinja. Ivo Jurić, mostarski glazbenik kojeg smo svi imali priliku gledati na natjecanju X Factor Adria, završit će prvu večer SMART festa svojim koncertom na vanjskoj bašti Caffe cluba „Corona“
– 4. lipnja 2016. (subota)  počinjemo druženjem i predstavom za djecu u gradskoj bašti u središtu grada. Mali teatar Mostar i akademski glumci Ivo Krešić i Igor Vidačković izvest će poučnu komediju za djecu „Abeceda književnosti“. Spoj zabave i poučnog programa kroz specifičan način izvođenja predstave i odlične glumačke kreacije daju zaigranost i energiju koju djeca lako prate, a odrasle s užitkom vraća u njihove školske dane. Kroz dječji program predstavit će se i naše Stolačke mažoretkinje, koje dolaze okićene srebrenom medaljom s XIV. državnog prvenstva mažoretkinja Saveza FBiH. Drugi dio dana obilježit će izložba fotografija najboljih sudionika Radionice fotografije, koja se održala prvog dana festivala. Posljednji sati SMART festa rezervirani su za fantastične zvuke rock and rolla, koju će započet mlada pesrpektivna grupa PTSP iz Mostara, koji će nas zagrijati za veliki koncert grupe Zoster. Zoster je poznata mostarska grupa, koja iza sebe ima četri studijska albuma s čijim ćemo hitovima, poput Tko je jamio, Budi svoj, Volio sam te i mnoge druge, zatvoriti prvi Stolac Music And Arts Festival. vrelo http://www.stolac.gov.ba/index.php/793-najava-smart-fest-stolac-music-and-arts-festival

You must be logged in to post a comment Login