Sarajevo: Sloboda novinarstva na BH način

‘​JOURNALIST HUNT’

Sloboda medija, ljudska prava u Bosni i Hercegovini dosežu dno – Sud BiH je naime osporio imenovanje Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u. Ta skandalozna presuda je slučaj najvećega pritiska na novinare koji je zabilježen u povijesti daytonske BiH. Poruka Suda BiH je jasna: Hrvati nemaju što tražiti ni na BHT-u a ni u Sarajevu.

#bosniaindependentmedia

#freejournalism #freepress #bosniamediafree #mediaundercontrol #bosniaherzegovinaressfacts

Sud Bosne i Hercegovine osporio je izbor Tvrtka Milovića na poziciju urednika dokumentarno-suvremenog programa BHT 1, a argumenti kojima je ovakva odluka potkrijepljena su nevjerojatni.

KOMISIJA ZA PRIJEM U RADNI ODNOS JE – SUD

Sud BiH utvrdio je, naime, da Milović nije ispunjavao niti jedan od uvjeta natječaja, a to je „besprijekorno poznavanje novinarskog kodeksa, uređivačkih načela, svjetskih standarda novinarstva“.

Sud BiH se time izravno uključio u hajku koja je mjesecima vođena protiv Milovića. Kako je moguće da Sud biH odlučuje o tomu poznaje li netko svjetske standarde novinarstva ili novinarsku etiku? Je li Milović ispunjavao neki test na Sudu biH? Naravno da nije, nego se ovdje radi o tomu da političko Sarajevo eliminira sve evoje neistomišljenike, a to su svi politički Hrvati i Srbi. Otužno je da je ova presuda posljedica tužbe udruge BH novinari, koja bi se trebala baviti zaštitom novinarskih prava ne uništavanjem novinara.

U presudi je konstatirano, također, da je BHT 1 prekršila i Statut i Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta.

Podsjećamo, Milović je na poziciju urednika dokumentarno-savremenog programa imenovan u ožujku prošle godine, a njegovo je imenovanje u bošnjačkoj radikalnoj javnosti izazvalo bijes koji se pretvorio u pravu hajku na kolegu Milovića.

You must be logged in to post a comment Login