Pun poštanski sandučić: SNSD Inzku

snds_postcar_to_inzko“Svako ima pravo na svoje mišljenje i ja ću to pravo braniti, čak i onda kada su izjave upućene protiv mene lično“, rekao je Valentin Inzko, visoki predstavnik za BiH, komentirajući prispjeće u Ured visokog predstavnika (OHR) velikog broja razglednica s logom SNSD-a na prednjoj strani, kojima se visoki predstavnik poziva da napusti Bosnu i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Navodi se da “neke od ovih razglednica samo izražavaju političke stavove građana koji su ih poslali”.

Nažalost, naveli su iz OHR-a neke razglednice sadrže uvredljiv tekst, pa čak i prijetnje smrću. U vezi s tim, napominju da su prijetnje smrću krivično djelo i da će razglednice takvog sadržaja biti predate nadležnim organima. Jasno nam je, naglašavju iz OHR-a, da je poštarina za sve ove razglednice unaprijed plaćena i pretpostavljamo da je poštarinu platio SNSD, a to postavlja pitanje o ulozi stranke u upućivanju prijetnji smrću.

“Pretpostavljam da SNSD-u odgovara da primijeni taktiku preusmjeravanja frustracija građana nezadovoljnih trenutnom ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj s organa vlasti predvođenih SNSD-om na mene lično, ali u tome neće uspjeti. Građani u Republici Srpskoj su itekako svjesni ko je odgovoran za situaciju u Republici Srpskoj nakon desetogodišnje vladavine SNSD-a“, rekao je visoki predstavnik.

Sa više od 135.000 nezaposlenih u Republici Srpskoj i hiljadama porodica koje žive u siromaštvu, SNSD je pokazao, navodi OHR, kako nema osjećaj za stvarnost s kojom se suočavaju obični građani Republike Srpske kada je odlučio da potroši sredstva na jeftine trikove kao što je ovaj, umjesto da je te novce iskoristio kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Budući da je upravo počela nova godina, mislim da bi bilo bolje da umjesto mržnje širimo saradnju i ljubav“, poručio je visoki predstavnik.

You must be logged in to post a comment Login