PIC protiv Thompsonovog koncerta potpore hrvatskim uznicima u Haagu

Produbljenje BH političke krize – Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) danas su osudili događaj nazvan “Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Hagu te svim nepravedno optuženim i osuđenim hrvatskim braniteljima HVO-a”, koji je najavljen za 8. lipnja 2017. godine u Mostaru.

Politički direktori su naglasili da sve institucije u Bosni i Hercegovini, uključujući političke, vjerske i organizacije civilnoga društva, trebaju djelovati u pravcu promoviranja pomirenja, međusobnog razumijevanja i tolerancije, te izbjegavati događaje, aktivnosti i retoriku koji produbljuju podjele, što uključuje i glorificiranje osuđenih ratnih zločinaca, povijesni revizionizam, te provokativnu upotrebu simbola.

 

Ne treba praviti nikakve poteze, ni u Mostaru niti drugdje, koji za posljedice imaju produbljivanje podjela i podizanje tenzija.

Politički direktori Upravnog odbora PIC-a čvrsto su uvjereni da oni koji podržavaju ovakve skupove, čiji je cilj potpora optuženim i osuđenim ratnim zločincima, ne djeluju sukladno europskim vrijednostima, vladavini prava ili vlastitim deklariranim težnjama ka članstvu u Europskoj uniji i sudjelovanju u demokratskim procesima.You must be logged in to post a comment Login