Otvoreno kino i HBO na 16. MFF-u

Široki Brijeg – Uz službeni program dokumentarnih filmova u konkurenciji na 16. Mediteran Film Festivalu, koji će se od 26. do 29. kolovoza održati u Širokom Brijegu, u off dijelu bit će prikazani igrani filmovi iz programa ‘Open air cinema’, uz potporu Operacije kino, te dokumentarni film u realizaciji HBO-a.16082015_openair_cinema

Tako će u kinu na otvorenom, već drugi dan Festivala, u četvrtak 27. kolovoza bit prikazan igrani film ‘Druga majka’, redateljice Anne Muylaert, koji je među brojnim priznanjima osvojio i nagradu publike u programu Panorama, na Berlin International Film Festivalu, te je nagrađen i specijalnom nagradom žirija na Sundance Festivalu.

Uz ovaj, ‘Open air cinema’, donosi i igrani film ‘Divlje priče’, redatelja Damiána Szifrona, kandidat za Oscara u kategoriji za najbolji strani film, te za Zlatnu palmu u glavnoj konkurenciji na Cannes Film Festivalu. ‘Divlje priče’ će u petak, 28. kolovoza, također, bit prikazane pod otvorenim nebom, na filmskom trgu u središtu Širokog Brijega.

MFF s ponosom predstavlja i ovogodišnjeg partnera Festivala, najznačajniju svjetsku filmsku mrežu HBO, u suradnji s kojom će prikazati poljski film ‘Duboka ljubav’, redatelja Jana P. Matuszynskog. Ovaj dokumentarac, koji je osvojio neke od najznačajnijih svjetskih filmskih priznanja i nagrada, bit će prikazan u četvrtak 27. kolovoza kao dio programa HBO Adria.

U off programu uz ‘Open air cinema’ i ‘HBO Adria’, 16. MFF donosi i deset animiranih ostvarenja s prijateljskog festivala NAFF, kao i program ‘Domaćih autora’, u kojem će bit prikazano pet filmskih ostvarenja iz domaće radionice. U službenom programu bit će prikazano 17 dokumentaraca u konkurenciji, po deset odnosno sedam filmova u kratkometražnoj i dugometražnoj selekciji. O najboljima će odlučivati šesteročalni stručni žiri dok će treću nagradu tradicionalno dodijelit publika. vrelo www.mff.ba

You must be logged in to post a comment Login