O mostarskom prečistaču u Hrvatskom državnom saboru

Zagreb – Afera oko otkrivanja viška opasnih tvari čitaj otrova, u mostarskom prečistaču otpadnih voda, danas je dobila nastavak priče u Hrvatskom državnom saboru u Zagrebu.Zastupnik stranke ‘Most’ Nikola Grmoja uputio je pitanje zaduženom resornom ministru Ćoriću ima li uopće saznanja o otrovu uz rijeku Neretvu.
Donosimo članak sa portala www.Likemetkovic.hr.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja uputio je 4. lipanj pitanje ministru Tomislavu Ćoriću, ministru zaštite okoliša i energetike, zastupničko pitanje vezano uz informacije da u mulju kojega prikuplja mostarski pročistač postoje najmanje četiri opasna otrova koja ugrožavaju zdravlje stanovnika koji žive nizvodno od Mostara. Ovaj podatak je iznio Marin Bago (Naše društvo), uz napomenu da su o tome obaviještene nadležne institucije, ali da ove podatke skrivaju.

Pitanje prenosimo u cijelosti:

Koja saznanja imaju nadležna tijeka Republike Hrvatske vezano uz činjenicu da su nadležna tijela u Federaciji BiH i Gradu Mostaru obaviještena da u mulju mostarskih kolektora postoje najmanje četiri jako opasna otrova koja ozbiljno ugrožavaju zdravlje građana?

Imate li saznanja o tome jesu li iste opasne tvari zahvatile rijeku Neretvu i samom time ugrozile živote i zdravlje ljudi na području Republike Hrvatske?

Molimo da vezano uz ovu informaciju hitno reagirate prema nadležnim institucijama Federacija BiH.

Odgovor na postavljeno pitanje ministar Tomislav Ćorić bi trebao dati u roku od 30 dana.

You must be logged in to post a comment Login