Novi spot: Ljute Bebe – Čudovište

By Enter.ba media on 19. siječnja 2015

Grupa Ljute Bebe izbacila je novi odličan singl pod imenom Čudovište. Radi se o još jednoj zanimljivoj pjesmi Ljutih Beba sa zadnjeg dvostrukog albuma Artivisti i modeli /Skupljači loptica.

www.facebook.com/ljutebebe

Album ¨Ljutih beba¨, ¨Arivisti i modeli¨, koji se sastoji od istoimenog nositelja i bonus albuma ¨Skupljači loptica¨. Uzbudljiv i zabavan materijal sastavljen od pregršt vrlo ¨pjevnih¨ pjesama i odličnih intelektualnih stihova, uz izvrsne aranžmane izvrsno se uklapa u trenutno važeće svjetske trendove. Iako mi se na pokušaje implementacije engleskog jezika kod naših izvođača redovito diže kosa na glavi, ovdje to nekako nije slučaj. Zvuče korektno i pokazuju potencijal za puno šire tržište nego što je naše, hrvatsko. Glazbi ¨Ljutih beba¨ možemo pripisati jako puno utjecaja, od tragova novovalnog ludila do njujorške scene početka 21-vog stoljeća – šteta što djeluju u Hrvatskoj, drugdje bi imali bolje izglede. Na ovaj način će morati jako dobro odraditi promotivni dio kako bi uopće imali izglede doprijeti do šire publike. Bonus album ¨Skupljači loptica¨ nije na razini ¨Arivista i modela¨, iako ga ne možemo nazvati lošim (dapače, jednostavniji je lepršaviji i nježniji od udarnog albuma), ali već poslije sedme ili osme pjesme gubi fokus, pokoja pjesma manje i bio bi još bolji. Za razliku od bonusa, ¨Arivisti¨ su izvrstan album, od savršenog ulaska sa pjesmom ¨Odavno te nisam čuo¨, žestoke ¨Loš odgoj¨, uznemirujuće ¨Tražio sam te¨ pa nastavno na izvrsnu ¨Čudovište¨, te pjesme na engleskom koje zvuče jako dobro ¨Ganga Indie House¨ i ¨End of the Moon¨, ¨Arivisti¨ nemaju značajnu slabu točku. Psihodelični završetak albuma instrumentalom ¨Bez glasa¨ samo je točka na i zaokružene cjeline – ¨Arivisti¨ (u prijevodu – dođoši tj. skorojevići, ako se netko zapita) su, bez sumnje, donijeli veliko osvježenje u hrvatske glazbene vode.

Spot je režirao Tomislav Cima Topić, a sniman je na širokobriješkoj Akademiji likovnih umjetnosti, fotografiju potpisuju Željko Miličević i Antoni Ćorić.

You must be logged in to post a comment Login