Novi Schumacher u Formuli 1?

Novi Schumacher u F1? Vrata su otvorena za Michaelovog sina Micka, kažu u Ferrariju.

Vjerojatno je najpoznatiji prezime u motorsportu – ali hoće li Mick Schumacher ikada stići svog poznatog oca Michaela i ujaka Ralfa u F1?

Šanse 19-godišnjeg Micka izgledaju sve veće, nakon što su Mickove vožnje u Formuli 3 ove godine uhvatile pozornost nekoliko F1 timskih šefova – ne samo Maurizia Arrivabenea iz Ferrarija.

… Schumacher je uživao u dominantnom vikendu na nedavnom Nurburgringovom prvenstvu Europskog prvenstva F3, osvojivši sve tri utrke ispred Red Bullova vozača Dana Ticktuma. Osvojivši naslov, Schumacher mladji bi mogao, kao i prvaci Esteban Ocon i Lance Stroll, probiti se u Formulu 1.

Schumacher Junior koji se spaja s Ferrarijem, timom s kojim je otac Michael slavno osvojio pet uzastopnih rekordnih F1 kruna (od ukupno 7) između 2000 i 2004.Tako bi se mogao povezati s Ferrari Driver Academy, koji je hranio talent nedavno najavljenog vozača Scuderie Charlesa Leclerca?

Svjetsko prvenstvo u Formuli 1 Mick – Schumacher je predstavio nagradu Pirelli Pole Position, i to prva za Kimi Raikkonen-a u Monzi 2018.

 

“Nedavni rezultati bili su vrlo, vrlo dobri i želim mu veliku karijeru”, rekao je Ferrariov tim voditelj Maurizio Arrivabene kada mu je pitanje postavljeno u Singapuru. “Ali neka se momak zabavlja. Uvijek to ponavljam: mladi vozači bi trebali biti usredotočeni, koncentrirani, ali se u isto vrijeme zabaviti i odrastati polako ali sigurno. Zatim ćemo vidjeti budućnost. Kako možete reći ne, u Maranellu, za ovakvo ime?Tijekom svog dominantnog Nurburgring vikenda – tijekom kojeg je Schumacher donio šest pobjeda za sezonu, najviše od bilo kojeg vozača – mladi njemački također uzorkovao Mercedes DTM automobil, uz Mercedes ‘mladi program vozača – trenutno se sastoji od George Russell i Esteban Ocon – još jedna potencijalna mogućnost, s obzirom da je njegov otac (koji je bio iz mrtvozornika iz F1 umirovljenja za utrku za Silver Arrows između 2010 i 2012) ostaje ambasador za marku. Međutim, kada je pitao hoće li razmotriti uključivanje Schumachera u planove svoje ekipe, Sauberov tim ravnatelja Frederic Vasseur zvučao je kao oprez u vezi budućnosti tinejdžera. “Iskreno, mislim da postoji ogroman korak između F3 i F1”, rekao je, “i uz mali broj testnih dana koje imamo tijekom zime, mislim da je to … Ne želim reći nemoguće jer ćemo vidjeti , ali vrlo je teško napraviti korak. “Vjerojatno će napraviti korak prema Formuli 2 ili nešto slično. Ali on bi mogao imati vezu s timom Formule 1, mogao je napraviti neke FP1. Mnogo je načina da se pripremite za F1. ”

Pratit ćemo….

You must be logged in to post a comment Login