Mostar: Prodan hotel ERO

Mostar – Petogodišnji proces prodaje hotela Ero u Mostaru konačno je završen.

Prodan za 10,4 milijuna KM

Naime, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je odluku o kupovini objekta Hotela Ero za zajednički smještaj svih tijela i organa županijske uprave.

“Današnjom odlukom ostvaren je jedan od prioritetnih ciljeva Vlade koji će doprinijeti učinkovitijem radu i značajnom smanjenju troškova smještaja tijela i organa uprave te građanima omogućiti da na jednom mjestu mogu dobiti sve potrebne usluge”, saopćili su iz Vlade HNŽ u obrazloženju ove odluke. 

“Jučerašnjom odlukom Vlade HNK u biti je okončan proces prodaje Doma penzionera Mostar, odnosno Hotela Ero, uz još određene formalnosti koje ne mijenjaju bit. Upravni odbor Federalnog zavoda je već ranije, a uz dobivenu saglasnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, donio sve potrebne odluke u ovom postupku prodaje te se samo čekala odluka Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona kako bi proces bio okončan. Tako da mi nemamo potrebu donositi neke nove odluke, a Upravni odbor i Vlada FBiH će biti informirani o dovršetku procesa prodaje”, kazali su za Klix.ba u Federalnom zavodu PIO/MIO.

Inače hotel je prije rata bio dom za umirovljenike, ima cca 9.500 m2.KUPAC HOTELA JE VLADA HNŽ

“Objekt smo Vladi HNK, a na osnovu konkursa koji su oni raspisali, ponudili po cijeni od 1.100 KM po metru kvadratnom, što u konačnici znači da je ‘Ero’ prodat za iznos od cca. 10,5 miliona KM”, kazali su još iz FZPIO, dodajući da će novac dobiven od prodaje objekta trošiti za redovno poslovanje Zavoda, što u osnovi znači prvenstveno za isplatu mirovina.
Vlada Hercegovačko-neretvanske županije će, kako mediji navode, u rekostrukciju objekta utrošiti blizu 1,4 milijuna KM, plaćajući to u četiri rate, da bi objekt u samom centru grada prilagodila potrebama smještaja svojih institucija.
 

 

You must be logged in to post a comment Login