Ministar Soldo primio predstavnike Udruga iz rata

Mostar – Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja HNŽ, danas je u prostorijama ministarstva održao sastanak s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz rata na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Predstavnike udruga ministar Soldo upoznao je s aktivnostima u svezi s izradom novog Zakona o dopunskim pravima branitelja te od njih zatražio da se uključe u njegovu izradu i dostave prijedloge kako bi zajednički izradili zakon koji će u konačnici dovesti do poboljšanja položaja braniteljske populacije.

Ministar je predstavnike udruga upoznao  o izmjenama i dopunama Pravilnika za utvrđivanje prava na jednokratnu bespovratnu dodjelu sredstava za rješavanje stambenih potreba branitelja i članova njihovih obitelji na području HNŽ i Pravilnika o novčanoj potpori za otvaranje radnih mjesta čije su izmjene inicirane potrebama usklađivanja s pozitivnim zakonskim propisima i doprinijet će pravednijoj raspodjeli sredstava.

oliver_soldo_ministar_branitelji_mostarNa kraju sastanka, ministar Soldo informirao je predstavnike udruga o pripremi posebne sjednice ili točke dnevnog reda Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije o stanju braniteljske populacije na području ove županije.

You must be logged in to post a comment Login