Komunikacije: FOCUS međunarodna konferencija

Zagreb, 1. prosinca 2017. – danas je u Termama Tuhelj otvoreno prvo izdanje Focus konferencije o komunikacijama i inovacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama na kojoj se okupilo više od 100 domaćih i stranih komunikacijskih stručnjaka, te uglednih predstavnika javnog i privatnog sektora.

Terme Tuhelj, 1.12.2017. – Otvorena prva međunarodna konferencija

o komunikacijama i inovacijama u javnoj upravi

i javnim tvrtkama – FOCUS

FOCUS komunikacije i inovacije u javnoj upravi
Konferencija je otvorena panel diskusijom “Kamo idemo? Strateške komunikacije i javna uprava“ na čiju temu su predavali; Viloeta Cvetovska, Gordana Jovanović, Ermina Duraj i Branka Bežanov uz moderatora Dražena Dretara. Konferencija će se nastavit pozitivnim primjerima iz prakse kroz teme; “Mala škola transparentnosti-izazov otvorenog proračuna”, “Lideri budućnosti”, “Upravljanje komunikacijskim projektima – praktična iskustva i primjeri”.
Međunarodnom karakteru konferencije svakako će doprinjeti predavanja dvojice istaknutih komunikacijskih stručnjaka; Alessandra Butticea koji gotovo 30 godina obnaša rukovodeće dužnosti u području komunikacija na najvišim razinama Europske unije i Simona Jonesa, direktora Westco Communications i predsjednika Odjela za komunikaciju lokalne uprave Velike Britanije s temama; “Važnost transparentne komunikacije u javnoj upravi i javnim tvrtkama”, odnosno “Kako upravljamo komunikacijama u Općini Westminster?”
Uslijedit će tema “Uspješni primjeri komuniciranja projekata gradova i županija ” na regijskom planu, a pod radnom temom “Inovacije u digitalnom prostoru” bit će predstavljena beskontaktna komunikacija te tajne, tehnike i prednosti digitalnog oglašavanja koristeći nove tehnologije.
Konferenciju će zaključiti tri predavača pod skupnom temom “Zašto javna uprava treba PR agencije”, nakon koje će uslijediti dodjela certifikata o sudjelovanju.

Ukupno će sudjelovati 21 predavač iz 8 zemalja.

Cilj Focus konferencije je okupljanje pojedinaca zaposlenih u javnoj administraciji i javnim tvrtkama kako bi raspravljali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima. Focus predstavlja platformu za povezivanje, razmjenu znanja i iskustava te definiranje smjernica novih komunikacijskih procesa.

” Nakon analize tržišta komunikacijskog sektora, trendova i percipirane pozicije u kojoj se nalaze zaposleni u javnoj upravi i tvrtkama, odlučio sam se utemeljiti i pokrenuti ovaj edukacijski program. Zahvaljujući interesu svih predavača i sudionika vjerujem da će ova konferencija postati tradicionalna te već mogu najaviti iduću koja će svakako biti dvodnevna. Danas ćemo razmijeniti različite poglede, iskustva i prakse te kroz otvorenu komunikaciju smatram da možemo postići bolju percepciju i još bolji status struke.” Prilikom svečanog otvorenja konferencije izjavio je predsjednik organizacijskog odbora g. Danijel Koletić.

Pod motom bliže ljudima, Focus okuplja predstavnike javnog i privatnog sektora kako bi putem jednostavne i transparentne komunikacije započeli ostvarivati ciljeve zajedničkog napretka. Zbog toga program konferencije Focus kroz praktične primjere uglednih domaćih i stranih komunikacijskih stručnjaka nudi sudionicima edukaciju o najnovijim trendovima u komunikaciji u javnom sektoru, izazovima s kojima se javni službenici susreću te savjetima kako unaprijediti komunikaciju na svim razinama.

Sljedeća konferencija će se održati 13. i 14. rujna 2018.

 

Dodatne informacije;

Danijel Koletić

+385 98/417-108

 

 

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login