Kaktus 2018 – dolaze poznati svjetski stručnjaci

IDEA IS NOTHING WITHOUT EXECUTION

Najbolji svjetski kreativci i komunikatori na festivalu #KAKTUS2018
Beograd, 29. septembar 2018. – Najbolji i najnagrađivaniji svjetski kreativci i komunikacijski stručnjaci iz agencija David&Goliath Los Anđeles, Leavingstone Tbilisi, McCann London, Havas Blockchain Pariz, WINGS Creative Leadership Lab, Ketchum Moskva, Wecollab i We are Social, samo su neki od predavača na četvrtom po redu nacionalnom festivalu integriranih komunikacija – KAKTUS 2018.

 

Festival će biti održan 12. i 13. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom “Idea is nothing without execution!”.
Kao i prošle godine, KAKTUS 2018 ponudit će učesnicima kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integriranih komunikacija, kao i pregled najnovijih svjetskih trendova, a festival će otvoriti Marcelo Padoca, kreativni direktor agencije David&Goliath Los Anđeles (USA), sa predavanjem „What we can unlearn from Michael Bay“. Padoca je jedan od najnagrađivanijih kreativnih direktora u Americi sa preko 15 godina iskustva. Tokom karijere osvojio je preko 150 nagrada na svjetski priznatim festivalima, a 2013. imao je čast da pomogne agenciji Ogilvy Brazil da postane agencija godine na najvećem svetskom kreativnom festivalu Cannes Lions.


Atraktivno predavanje na temu „Creative Confidence“ održat će Giorgi Avaliani, kreativni direktor gruzijske agencije Leavingstone. Avaliani dijeli svoj profesionalni život između kreativnog osmišljavanja kampanja, dizajna i digitala u agenciji, vođenja lokalne proizvodnje gruzijske vodke i stvaranja muzike. Njegov multidisciplinarni talenat pomogao je da jedna mala agencija iz Tbilisija preraste u najveću lokalnu kreativnu kompaniju sa više od 100 međunarodnih nagrada.
Učesnicima festivala, u okviru interaktivnih kreativnih razgovora, predstavit će se Chad Warner, Integrated Creative Director, McCann London (UK). On će govoriti na temu „Being obsessed with creative reinvention“. Bez obzira da li radio na promociji Lexusa, osmišljavanju inovativnih bilborda za Xbox, njegova strast su integrirane komunikacije i promocija brendova kroz multi-channel. Osnivač je jedne od prvih agencija za integrirane komunikacije u Detroitu u Americi.
Na veoma aktuelnu temu „Creative content powered by people. Approaching creative production in a social world“ govorit će Gabriele Cucinella, Stefano Maggi i Ottavio Nava, direktori agencije We are Social (Italy&Spain). Oni vode jednu od najvećih i najinovativnijih digitalnih agencija u Italiji i Španiji, sa timom od preko 180 ljudi.
Drugog dana festivala bit će organizirana i debata na temu „Idea is nothing without execution“ (powered by Huawei Srbija), u kojoj će učestvovati Uroš Miklavčić (Huawei, SLO); Ljiljana Radosavljević (PepsiCo West Balkans); Aleksandar Milić (Sberbank); Katarina Lero (MARS – Orbit); Sašo Dimitrievski (Pristop grupacija, SLO); Nemanja Stanković (Executive Group), dok je moderator Marina Grihović (Headline i Dkit).
Tokom dva dana festivala učesnicima festivala predstavit će se i Fabien Aufrechter, Lead, Havas Blockchain (France), Gabriela Lungu, Founder, WINGS Creative Leadership Lab (CZ), Michael Maslov, General Director and Partner, Ketchum Moscow (Russia), Roxana Marin i Diana Nedelea, Co-founders, Wecollab (RO), Nikola Žinić, Co-Chairman and Chief Creative Officer, Bruketa&Žinić&Grey (HR), Veljko Golubović, Executive Creative Director, New Moment New Ideas Company, kao i Sanja Lalević Cvetković, Head of Digital, Direct Media (Serbia) i Igor Černiševski, Digital Group Account Manager, Direct Media (Serbia).
Pored toga, bit će upriličena i godišnja dodjela strukovnih nagrada KAKTUS 2018. Nagrade se dodeljuju u 25 kategorija, a dobivaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrirane kampanje u protekloj godini. O tome tko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 26 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i drugih susjednih država.
Festival KAKTUS 2018 podržalo je 30 medijskih kuća, kompanije Mercator S, Marbo Product, Jaffa Crvenka, Sberbank, CAR:GO, AVON, Delta Holding, Zlatiborac, Coca-Cola HBC Srbija, Doncafe, McDonalds, Huawei Srbija i brend Orbit. Kompanija Microsoft Srbija brončani je sponzor, dok je HEINEKEN Srbija, sada već tradicionalno, prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije – Direct Media, Ovation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group, SuperDot, Alma Quattro, Smart+ Research, Info Media Group. Festival su podržali i Nova Communications, Led Media BiH, Propix, Reprodukcija, BGB Studio i Chameleon.
Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na internetskoj stranici  www.kaktus.rs.

*****
Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (e-mail: ivana@marketingmreza.rs).

You must be logged in to post a comment Login