Iz HNŽ 15 vatrogasaca na obuci u Zagrebu

Mostar – Zagreb – U sklopu Programa osposobljavanja za upravljanje katastrofama Inicijative za pripravnost i preveniranje katastrofa u Jugoistočnoj Europi u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja u  Zagrebu održan je Program „Operativno djelovanje u cestovnim nezgodama“ za vatrogasne zapovjednike iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije na kojem je, posredstvom Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, sudjelovalo 15 vatrogasaca s područja HNŽ.

vatrogasci_mostar_zagrebPolaznici su tijekom provedbe Programa upoznati s opremom za operativno djelovanje u cestovnim nezgodama, mjerama sigurnosti, primjenom raznih metoda spašavanja, osiguranjem uvjeta rada u specifičnim uvjetima, na poseban način noću, taktičkim djelovanjem u nezgodama u kojima su prisutne opasne tvari te izradom vodiča sigurnosti i zaštite.

Osim teorijskog dijela obuke, polaznici su obavili praktične vježbe te položili završni ispit i dobili certifikate o osposobljenosti za operativno djelovanje u cestovnim nezgodama.

Program se provodio pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za spremnost i preveniranje u slučaju katastrofe za Jugoistočnu Europu (DPPI SEE).

Inače, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo, uz potporu Ministarstva sigurnosti BiH, u sljedećem razdoblju očekuje provedbu obuke gašenja požara na otvorenom prostoru na koju će, također, uputiti vatrogasce s područja HNŽ.

You must be logged in to post a comment Login