Hrvatska zahvaljuje heroju iz Čapljine koji je spasio dječaka

Čapljinski portal – Mjesto Bibinje danas bi bilo zavijeno u crno da od utapanja i sigurne smrti osmogodišnjeg dječaka nisu spasila dva hrabra mladića – Zvonimir Sikirić i Kristijan Menalo.

Osmogodisnju dječak je bio pod vodom nekoliko minuta, zapleo se bove do kojih je dozvoljeno plivanje na plaži.

Naime, jučer oko 18 sati, kupajući se na plaži Frnaža dječak se zapleo u konope i mrežu, te se počeo gušiti. Iz obližnjeg restorana “Kod ribara Jere” osoblje i vlasnici su primjetili da se nešto događa, te su odmah reagirali. Priskočio je Jerolim Sikirić i njegov zet Mate Šimunić, a dječaka su od konopa oslobodili i spasili hrabri mladići Zvonimir Sikirić i Kristijan Menalo. Iako se okupilo puno ljudi, njih dvojica su zaronila, te je Kristijan nožem prerezao konop, a Zvonimir ga izvukao vani. Reanimirala ga je Anamarija Šindija.

Kristijan Menalo

Ovaj događaj svih je duboko dojmio i potresao, te se do danas s nestrpljenjem i molitvama čekalo da se dječak probudi iz kome.

Nakon što su liječnici potvrdili da je dijete dobro i izvan životne opasnosti, zavladalo je veliko veselje.

Ova dvojica mladića sinovi su ratnih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, Ivice Sikirića i Roberta Menala, koji su tijekom Domovinskog rata prošli najteža ratišta, više puta ranjavani i odlikovani brojnim medaljama.

Vrelo: Caportal.net

You must be logged in to post a comment Login