Pogledajte očaravajuće Kravice

Mostarski Večernji list donosi očaravajuće fotografije osvjetljenih vodopada Kravice. Kravice spremne za sezonu, vodopad osvijetljen, korito očišćeno…

U sklopu priprema za turističku sezonu koja je pred nama djelatnici JP Parkova d.o.o Ljubuški i ronilačkog kluba Šrek Ljubuški organizirali su čišćenje korita rijeke Trebižat u dijelu vodopada Kravice.
U hvale vrijednoj akciji sudjelovali su među ostalima Tomislav Miličević, Andrej Matić i Ivan Mucić kojima se JP Parkovi d.o.o Ljubuški ovom prilikom posebno zahvaljuju, priopćeno je iz JP Parkovi Ljubuški.
Iz korita rijeke izvađena je veća količina otpada, granja i mulja koja se u zimskim mjesecima taložila na riječnom tlu. Slična akcija napravljena je prije par godina, a iz JP Parkovi do.o.o Ljubuški ističu kako je cilj istu provoditi barem jednom godišnje, odnosno pred početak turističke sezone. Potreba za ovakvom vrstom akcije postoji i zato što velik broj turista u ljetnim mjesecima odluči osvježenje od vrućina potražiti plivajući pod slapovima Kravice. Inače, vodopad Kravica je u ovogodišnju turističku sezonu ušao s brojnim novitetima koji poboljšavaju ponudu ovog hercegovačkog bisera koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

Početkom lipnja vodopad je u potpunosti osvijetljen LED rasvjetom i tako predstavlja jednu od najvećih atrakcija u Hercegovini. Riječ je o projektu vrijednom 300.000 KM kojeg su financirali JP Parkovi d.o.o Ljubuški i Federalno ministarstvo turizma i zaštite okoliša na osnovu projekta kojeg je kandidirala Općina Ljubuški. Uz osvjetljenje samog vodopada kroz projekt je realizirano postavljanje rasvjete duž silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu Kravice. Radi se o LED rasvjeti koja ima visoke svjetlosne učinke i nisku potrošnju električne energije.

Dio spomenutog projekta je i upravni objekt koji će se nalaziti na samom ulazu u ovaj park prirode. Gradnja objekta koji će služiti za pružanje svih potrebnih informacija turistima i omogućiti nadzor nad vodopadom tijekom cijele godine je započela, a završetak radova se očekuje do kraja ove sezone, odnosno rujna. Iz JP Parkovi d.o.o Ljubuški se ovom prilikom zahvaljuju Federalnom ministarstvu turizma i zaštite okoliša i resornoj ministrici Editi Đapo, kao i Općini Ljubuški na podršci u realizaciji ovog, ali i brojnih drugih projekata.
Vise procitajte u Vecernjem listu, vecernji.ba

You must be logged in to post a comment Login