(VIDEO) Ferdinand Zovko proslavio 50 godina karijere

Mostar – U mostarskoj dvorani galerije Hrvatskog doma Kosača, bariton Ferdinand Zovko proslavio je večeras 50-tu godišnjicu svog umjetničkog rada.
 

Ferdini gosti, mezzosopran Dubravku Šeparović Mušović, sopran Dubravka Hilje, bariton Nino Stojić, tenor Mirjan Bukmir uveli su publiku u prekrasan svijet opere, operete, opernih arija.

Samo u Mostaru ima, da se na 50-oj obljetnici karijere jednog tenora, ‘predstavljaju predstavljači uvodničari” nepotrebnim isčitavanjem njihovih CV-a,  ”predstavljanje uvodničara”  iznenadilo je dio publike koja je ipak došla zbog Ferdinanda Zovke i ljubavi prema glazbi. No, svi izvođači, a posebno Ferdinand Zovko i Dubravka Šeparović Mušović unijeli su radost i oduševljenje u posjetitelje ovog koncerta. Bravoo.

 
 

Hercegovina, kamena i avangardna regija, ne oprašta uspješnim ljudima koji ‘odskaču’ od većinskog mainstreama. Ferdinand Zovko sa preko 160 humanitarnih koncerata u svojoj karijeri, čovjek koji je osnivao i opremio, većinom sam, glazbenu školu, biva izbačen iz te iste škole. Brutalna avangarda, gdje se susretnu boks i opera, i pobjedi bariton.

Klavirsku pratnju svim izvođačima odsvirala je prof. Meliha Kulukčija, veliki ptijatelj Ferdinanda Zovke.

 
 

You must be logged in to post a comment Login