Drugi Guitarist festival Široki Brijeg

Jedan od najpoznatijih novijih glazbenih evenata tj festivala je GuitarIst festival koji ocjenjuje i respektira gitarističku glazbu bez obzira na stil i profesionalnost. Ovaj drugi po redu festival, u organizaciji udruge Standard iz Širokog Brijega, (prvi se zvao Solo guitarist festival op.a.) pobudio je zanimanje glazbenika da svoj rad i pošalju u predviđenom roku. Kako organizatori kažu na 2. festival pristiglo je puno prijava iz svijeta, i oni što raduje je da su stigle raznolike snimke, stilovi, od amatera do profi studijskih gitarista.

I simbolična nagrada od 500 Eur za prvo mjesto je mala radost u svemu tome, iako je jasno da se različiti stilovi ne mogu lako ocijeniti niti kategorizirati niti staviti u jednu grupu. Festival zasad nema live nastup gitarista, pred publikom i žirijem, jer se po drugi put organizira uz skromna financijska sredstva. Festival su pomogli Fondacija za glazbene, likovne i scenske umjetnosti u Sarajevu i grad Široki Brijeg.

Prošlogodišnji pobjednik bio je izvrstan i nadaren gitarista iz BiH – Mejdi Sulejmani, uz nega tj. na 2. I 3 mjestu po žiriju, su bili također originalni gitaristi za koje će se još čuti, to su Dino Biočić iz Trogira iz Hrvatske i Bojan Dizdarević iz Sarajeva.

Za par dana saznajemo imena najboljih za 2022. godinu. Udruga Standard i festival, čini se da rade odličan posao sukladno mogućnostima. Long live Guitarist festival.

Logo festivala
Udruga Standard Široki Brijeg

You must be logged in to post a comment Login