Dražen Zečić: Fajter u duši

Kad se malo bolje pogleda i posluša, Dražen Zečić ima 2 sata pozitivnog i up-tempo dalmatinskog repertoara za koncert. Naprosto, na svakom koncertu, bio to klub u Stuttgartu ili pulska Arena, svi pjevaju sa Draženom. Ima 15 snimljenih albuma zabavnih hitova, popularnost potvrđuje publika ali i struka, dokaz je nagrada struke Porin iz 1999. za zabavni album godine “Nitko nema dva života”.

FAJTER U DUŠI

Pjesma “Govore mi mnogi ljudi” izbacuje ga među najbolje izvođače i autore hrvatske zabavne glazbe. Nakon dueta sa Anđelom i pjesme “Ima li nade za nas”, Zećić preko noći postaje najtraženiji.

Zečić je dijete političkog zatvorenika, kad je imao 5 godina, skoro da je stradao u svojoj kući sedamdesetih godina, dok su tadašnje splitske vlasti rušile njihovu obiteljsku kuću.

U takovoj atmosferi obilježavanja i izolacije, Zečić gaji afinitet za glazbu, za pisanje tekstova. I uspijeva. Karijeru započeo pišući pjesme za Mišu Kovača, Matu Bulića i druge, a svoj prvi album objavljuje za zagrebački Suzy 1990. godine.

Prve albume snima u splitskom studiju Tetrapak, a radio je sa nekoliko izdavačkih kuća. Ima odličan prateći band i prateće vokale, koji će vas raspjevati i rasplesati.

IM

enter.ba

 

You must be logged in to post a comment Login