Čitluk: Ivo Jerkić primio goste iz Abruzza (ITA)

Čitluk – Općinu Čitluk danas su posjetili Luciano D’Alfonso, predsjednik talijanske regije Abruzzo, Gennaro Matarazzo, gradonačelnik Grada Manoppella, i Davide Iezzi, predsjednik Gradskog vijeća Manoppella. Goste iz Italije u svom uredu primio je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, a današnjem sastanku u Općini Čitluk također su nazočili: Predrag Smoljan ispred JP Broting i Krešimir Milićević ispred TZ HNŽ.

Načelnik Jerkić upriličio prijem za goste iz Italije

Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić tijekom ugodnog druženja upoznao je goste iz Italije s osnovnim karakteristikama općine Čitluk. Poseban naglasak načelnik Jerkić stavio je na Međugorje i brojne hodočasnike koji posjećuju međugorsko marijansko svetište, dok je  gradonačelnik Matarazzo načelnika Ivu Jerkića upoznao je s osnovnim obilježjima mjesta iz kojeg dolazi, prilikom čega je posebno istaknuo svetište u vlasništvu franjevaca kapucina u kojem se čuva Veronikin rubac, platno na kojem je vidljiv Isusov lik.

Nakon sastanka u Čitluku sličan sastanak održan je i u Mostaru, gdje su predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, predsjednika talijanske regije Abruzzo Luciano D’Alfonso, načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i Gennaro Matarazzo, gradonačelnik Grada Manoppella, potpisali pismo namjere vezano za uspostavu suradnje i prijateljskih odnosa.

Potpisivanju u Gradskoj vijećnici Grada Mostara nazočio je gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, a svi sudionici sastanka u Mostaru izrazili su zadovoljstvo nakon održanog sastanka, poslije kojega je uslijedio posjet nekoliko znamenitosti Grada Mostara.

Budući da su glavne tema razgovora bile otvaranje mogućnosti za suradnju mladih, uspostava suradnje na gospodarskom polju i hodočasničke rute, izaslanstva su posjetila i Međunarodnu zračnu luku Mostar te su s direktorom Marinom Raspudićem razgovarala o mogućnosti ponovne uspostave zračne linije Mostar-Pescara, što bi jako pogodovalo turistima. Budući da je Luciano D’Alfonso pri regionalnom odboru Europskog parlamenta tema današnjih sastanaka bila je i zajednička regionalna suradnja u realizaciji projekata putem Europske unije.

vrelo: citluk.ba

You must be logged in to post a comment Login