E-zdravstvene iskaznice – obavijest

zzo hnz mostar

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K u mjesecu travnju 2019. godine započeo je s izdavanjem elektroničkih zdravstvenih iskaznica/legitimacija koje u potpunosti mijenjaju papirnate zdravstvene iskaznice/legitimacije.
Zbog uvođenja dodatnih mjera sigurnosti svih roba u međunarodnom prometu Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K ima određene poteškoće odnosno zastoje od strane ugovornog dobavljača u isporuci kartica za tiskanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica.
Osiguranici koji su do 13.01.2020. godine predali zahtjev za izdavanje e – iskaznice ‘istu’ mogu preuzeti u nadležnom područnom uredu. Osiguranici koji su nakon navedenog datuma podnijeli zahtjeve za izdavanje e – iskaznice biti ce pravovremeno informirani o početku distribucije izrađenih e- iskaznica.Unatoč navedenim poteškoćama Zavod će i dalje zaprimati zahtjeve osiguranike za izdavanje e–iskaznica, a osiguranici će putem e-maila, telefona i medija biti informirani kada će moći preuzeti izrađene e-iskaznice.
Cijena elektroničke zdravstvene iskaznice od 1 KM i rok za zamjenu papirnatih zdravstvenih iskaznica za elektroničke se neće mijenjati.
Još jednom naglašavamo kako ‘papirnate’ zdravstvene iskaznice koje osiguranici već posjeduju imaju istu vrijednost kao i elektroničke.

You must be logged in to post a comment Login