25 godina od zaustavljanja tenkova u Pologu

OBILJEŽENA 25. OBLJETNICA ZAUSTAVLJANJA JNA TENKOVA U POLOGU


Središnja svečanost obilježavanja 25. obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Pologu koja se održava u sklopu tradicionalne manifestacije ‘Svibanjska sjećanja’ održana je u Pologu.

Nakon polaganja vijenaca za poginule hrvatske branitelje i žrtve radova kod spomen obilježja u Pologu služena je sveta mise za poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Pologu. Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij mons. Tomo Vukšić koji je propovijedi između ostalog usporedio događaje iz prošlosti s biblijskim motivima, te pozvao na izvlačenje pouke i trajnoga mira.
Kod spomen obilježja na mjestu zaustavljanja tenkova u Pologu održana je molitva za slobodu, nakon čega je krenuo tradicionalni mini-maraton Polog-Široki Brijeg u kojem je sudjelovalo 50 maratonaca.

Miro Kraljević, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg istaknuo je kako je zaustavljanje tenkova na Pologu imalo utjecaj na ukupne tijekove kasnijih događanja.

“Narod je odgovorio srcem nije trebalo puno se mučiti kako bi se skupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi koji nisu uopće razmišljali što se tu može dogoditi. S druge strane je bilo vatreno oružje, jednostavno nitko o tome nije razmišljao, po svaku cijenu su htjeli zaustaviti tenkove”, rekao je Kraljević.
Program obilježavanja 25. obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Pologu završen je uz domjenak i druženje kod škole u Pologu, a na kojemu su uz domaćine i organizatore predsjednike Gradskih odbora HDZ-a BiH Širokog Brijega i Mostara Miru Kraljevića i Damira Džebu nazočile brojne osobe iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske među kojima i hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i konzul gerant Republike Hrvatske u Mostaru Dragan Matijević.

vrelo sirokibrijeg.ba

You must be logged in to post a comment Login