16. Mediteran Film Festival predstavlja deset animiranih s NAFF-a

12082015_NAFF1Široki Brijeg – Na 16. Mediteran Film Festivalu, koji će se od 26. do 29. kolovoza održati u Širokom Brijegu, u suradnji s prijateljskim Festivalom NAFF iz Neuma bit će predstavljeno deset animiranih ostvarenja s desetog jubilarnog izdanja.

Publika u širokobriješkom kinu Borak tako će imati priliku pogledati ovogodišnjeg pobjednika festivala NAFF, nagrađenog ‘Gospodina Plastemima’, britanskog oscarovca Daniela Greavesa, film nagrađen za 3D animaciju ‘Dji. Smrt plovi’, moldavskog autora Dimitria Voloshina, film njemačkog autorskog dvojca Thomasa Stellmacha i Maje Ochman, ‘Virtuoso virtual’, nagrađen za najbolje likovno ostvarenje te film ‘Bajka’, Natalie Gropfel, proglašen najboljim u kategoriji studentskog filma.

Bit će prikazan i britanski film ‘Elmando’, autora Antona Octavia – nagrađen za najbolju glazbu, španjolski film ‘Zepo’, Cesara Diaza Melendeza – proglašen najboljim za ostale tehnike, te film ‘Krbasti tkalac’ – američke autorice Joan Gratz.

U spomenute, bit će prikazan i francuski film ‘U dubokoj vodi’ autorice Sarah Van den Boom te filmovi iz radionice Zagreb filma, ‘Slatki snovi’ Dinka Kumanovića nagrađeni za 2D animaciju i ‘Zašto su došli vlakom’ Joška Marušića.

Animirani filmovi NAFF-a bit će dio off programa Mediteran Film Festvala, dok će u službenom programu biti prikazano 17 dokumentaraca u konkurenciji, po deset odnosno sedam filmova u kratkometražnoj i dugometražnoj selekciji. O najboljima će odlučivati šesteročalni stručni žiri dok će treću nagradu tradicionalno dodijelit publika.

You must be logged in to post a comment Login