WWF organizacija osumnjičena da je surađivali s čuvarima koji su ubijali ljude

SVJETSKA dobrotvorna organizacija za zaštitu divljih životinja i okoliša, Svjetski fond za prirodu (WWF), optužena je za suradnju sa zaštitarima koji su pod krinkom sprječavanja krivolova, navodno mučili i ubijali ljude u nacionalnim parkovima u Aziji i Africi – piše BBC.

Navedene optužbe protiv organizacije WWF objavio je portal BuzzFeed, a organizacija je rekla kako će provesti internu istragu kako bi utvrdila jesu li te tvrdnje istinite.

Silovanja, mobying, zastrašivanja stanovništva

Prema informacijama BuzzFeeda, zaštitari su u Nepalu i Kamerunu pucali u i tukli lokalno stanovništvo, seksualno ih zlostavljali i bičevali, a BuzzFeed je optužio Svjetski fond za prirodu (WWF) da je djelomično i tajni financirao, opremao i radio sa spomenutim čuvarima.

Također je optužio zaposlenike WWF-a da su 2009. godine nabavljali oružje u Srednjoafričkoj Republici, usprkos politici organizacije koja se oštro protivi takvoj nabavi.

Portal je spomenute informacije objavio nakon jednogodišnje istrage koju je sproveo unutar šest zemalja i tijekom koje je obavio 100 intervjua te došao do 1000 stranica dokumenata; uključujući i emailove u kojima se raspravlja o nabavi oružja.

Vrelo – Sources:

BBC,
Guardian UK,
AustraliaProBono,
https://www.bbc.com/news/world-47444297

You must be logged in to post a comment Login