Vojni orkestri snimili himnu BiH

Sarajevo – Završeno snimanje protokolarne himne u izvođenju vojnih orkestara oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Velike Britanije u saradnji sa Muzičkom produkcijom BHRT

Orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pod vodstvom pukovnika Tomislava Sušca zajedno sa pripadnicima vojnih orkestara Oružanih snaga Velike Britanije iz sastava Corps of Army Music (CAMUS) i Muzičkom produkcijom BHRT, a uz podršku Ureda vojnog atašea Ujedinjenog Kraljevstva u BiH, završili su snimanje državne himne Bosne i Hercegovine namijenjene izvedbi za vojne orkestre.

mihaela_pavlovic
Protokolarna verzija himne Bosne i Hercegovine, koja se izvodi na svim državnim i vojnim ceremonijama i protokolima, rađena je u aranžmanu za vojne (duvačke) orkestre. Od originalno napisane himne namijenjene simfonijskom orkestru, protokolarna himna je nešto kraće izvedbe i prilagođena protokolarnom izvođenju vojnog orkestra na otvorenom prostoru.

Važno je napomenuti da će Muzička produkcija BHRT uraditi studijski audio snimak, mix i mastering himne Bosne i Hercegovine.

Posebno ističemo da je i ovim projektom snimanja protokolarne himne, pored svih dosad uspješno urađenih projekata, potvrđena nesebična pomoć Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

dirigent_tomislav_susac_studio

Pukovnik Tomislav Sušac, dirigent

vrelo i foto: Info-ZŠ OS BiH

You must be logged in to post a comment Login