U Metkoviću velika zaplijena – 63 kg marihuane

Višemjesečna istraga dubrovačko-neretvanske policije rezultirala je u srijedu zapljenom 63 kilograma marihuane u Zažablju kod Metkovića, kao i uhićenjem 65-godišnje žene, dok je za njezinim sinom, za kojega policija pretpostavlja da je organizator proizvodnje droge za prodaju, raspisana tjeralica.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović u četvrtak je na konferenciji za novinare rekao kako se vrijednost zaplijenjene droge “na veliko” procjenjuje na 550 tisuća KM, dok bi u uličnoj prodaji cijena dosegla i 2,5 milijuna KM.

“Ovo istraživanje je trajalo više mjeseci, a riječ je o najvećoj zapljeni po količini droge na području Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj su sudionici s našeg područja. Ostale velike zaplijene su bile na granici”, rekao je Radibratović.

Dodao je kako je u srijedu poslijepodne izvršena pretraga obiteljske kuće u Zažablju, gdje je 65-godišnjakinja pokušala uništiti 200 grama marihuane koja je bila u kući, ali ju je policija u tome spriječila.

Potom je u okolini kuće u četiri bačve te u deset pakiranja pronađeno ukupno 63 kilograma marihuane. Uhićena je 65-godišnja žena, a za muškarcem, za kojeg se vjeruje da je organizirao proizvodnju kanabisa, raspisana je tjeralica. Neslužbeno se doznaje da je riječ o sinu uhićene 65-godišnjakinje.

S obzirom da se istraga nastavlja, u policiji nisu htjeli reći je li marihuana uzgojena u Zažablju, već samo da je bila namijenjena prodaji na području Hrvatske.

Pretragom kuće pronađeno je i 45 komada raznih streljiva te dvije precizne vage s tragovima marihuane.

Photo: caportal

You must be logged in to post a comment Login