SVEČANO OTVORENA TRI NOVA RAFA ŽIRAFA IGRALIŠTA ZA DJECU

Sarajevo – Donacija Raiffeisen banke od preko 33.000 KM povodom Svjetskog dana štednje –
Preko 700 mališana posjetilo poslovnice banke širom zemlje –
„Već niz godina Raiffeisen banka povodom Dana štednje donira dječija igrališta, a realizacijom ove aktivnosti naša zemlja je do sada bogatija za 30 igrališta. Raduje me što će kvalitetni rekviziti doprinijeti da vrijeme koje djeca provode u svojim vrtićim bude upotpunjeno. Ukupna vrijednosti igrališta koja smo postavili i svečano otvorili ove godine prelazi 33.000 KM, a njihov sastavni dio je Rafa Žirafa, simbol naše dječije štednje. Ovu praksu nastavljamo i u sljedećoj godini“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da je riječ o projektu koji Banka realizuje sa svojim partnerom Western Unionom.

 

Slijedeći principe svoje strategije održivosti te u nastojanju da doprinese i bude aktivan učesnik društvene zajednice u kojoj posluje Raiffeisen banka od 2008. godine obilježava Svjetski dan štednje opremanjem dječijih igrališta. Tokom ove godine realizovana je postavka igrališta u dječijem vrtiću Lužani iz Lužana, zatim u JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta iz Srebrenika, te u Dječijem vrtiću Vitez iz Viteza.

 

Povodom Svjetskog dana štednje već tradicionalno poslovnice i centralu Raiffeisen banke posjeti veliki broj mališana. Uposlenici Banke širom BiH su ove godine ugostili oko 700 učenika osnovnih škola i djece iz vrtića kojima su u ugodnoj atmosferi nastojali predstaviti posao koji rade, te im ukazati na važnost štednje i njenoj korisnosti za pojedince i društvo.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

 

You must be logged in to post a comment Login