PRIJAVE ZA SVE PODVODNE FILMOVE OTVORENE DO 20. SRPNJA 2023.

Neum Underwater Film Festival dodjeljuje nagrade u 5 kategorija i Nagradu publike. Organizator posebno poziva BH autore, amatere i umjetnike da podijele svoj podvodni film sa svjetskom publikom Festivala i s festivalskom publikom u Neumu.
Neum Underwter Film Festival se u kratkom roku pozicionirao u sam vrh svjetskih podvodnih filmskih festivala i uvrstio Neum na svjetsku kartu filmskih festivala.
Uz glavnu projekcijsku večer, i ove godine, 18.08.2023. u petak, tjekom prvog dana Neum Underwater Film Festivala prikazuje se i program studentskih i amaterskih filmova (Fest&val). Naredni dan 19.08. održava se filmska radionica na temu kako biti podvodni snimatelj i kako efikasno i sigurno snimati pod vodom.

Atmosfera s jedne od projekcija Neum Underwater Film Festivala

Amater ili profesionalac, znatiželjni ili slučajni snimatelj (autor) može prijaviti film, Festival je prilika za promociju i filmova i autora i klasični underwater networking zahvaljući domaćim autorima, roniocima i autorima iz cijelog svijeta. Organizacijski odbor i Udrugu Standard raduje dosadašnji broj prijava, gdje trenutno prednjače prijavljeni filmovi iz inozemstva, te autori koji se javljaju i sudjeluju na Festivalu svake godine s novim radovima.
Neum Underwater Film Festival je imao čast ugostiti i prikazati radove autora poput Gareth Bartlett-a (Grand Prix Mike & Maurice), Mare Milin, Vinko Ćemeraš, Sandra Mađanović, Júlia Girós, Nebojša Vojnović, Clayton Conn (Grand Prix Tiger (Shark) king), Blane Henderson. Lorenzo Moscia, Francesco Cabras. Ukoliko dopuste vremenske prilike, festival će organizovati synchro projekcije u isto vrijeme, na plaži u Neumu. Više informacija o Festivalu na stranici www.uff.ba gdje se mogu prijaviti filmovi domaćih i inozemnih autora. Ulaz na filmske projekcije Neum Underwater Film Festivala i filmske radionice je slobodan. Dobro došli u Neum!

Anita Vlašić, Antonio Beus, Daniela Matić i Julijana Mikulić Jurković, – Neum underwater film festival 2022

You must be logged in to post a comment Login