U Mostaru potpisan ugovor vrijedan 80 milijuna eura

Mostar – Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar  se na ovogodišnjem Sajmu gospodarstva u Mostaru predstavila prvi put.

Prvi put na sajmu

Marija Buntić, voditeljica odjela korporativnih komunikacija JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar za poslovni portal Akta.ba je kazala kako je svaki dan u okviru Sajma bila predstavljena po jedna organizacijska jedinica, odnosno sedam organizacijskih jedinica ove kompanije i to: direkcija društva, proizvodnja električne energije, distribucija, opskrba, razvoj, ekonomski i pravni poslovi.

Na Sajmu gospodarstva u Mostaru potpisan ugovor vrijedan 80 miliona eura

“Na ovaj način svi naši potrošači imali su odgovore na sva pitanja”, kazala je Buntić, naglašavajući kako su očekivanja Sajma ispunjena, te je štand bio posjećen od strane malih i velikih potrošača.

Kao poseban događaj koji se dogodio u okviru Međunarodnoga sajma gospodarstva, Buntić je navela potpisivanje ugovora za izgradnju VE Mesihovina između konzorcija Siemens i JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i Konzorcija ABB d.o.o. Hrvatska i JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

 

22 vjetroagregata = 71.940.000 €

Pojasnila je kako je ugovor za 22 vjetroagregata s temeljima potpisan s Konzorcijem Siemens u iznosu od 71.940.000 eura, a za Ugovor za TS 20/110 kV Gornji Brišnik s Konzorcijem ABB d.o.o. u vrijednosti od oko 4.275.000 eura.

Radovi počinju odmah, dok se završetak projekta kaže Buntić očekuje krajem 2017. godine, odnosno početkom 2018. godine.

Sajamske dane ove kompanije obilježila je i panel raspravom Perspektive i prepreke u realizaciji projekata obnovljivih izvora energije koju je organizirala zajedno s Gospodarskom komorom FBiH u sklopu konferencije “Nove perspektive razvoja Bosne i Hercegovine kao dijela Jadransko-jonske regije”. vrelo akta.ba

You must be logged in to post a comment Login