EP HZ-HB Mostar pomaže poplavljene

POMOĆ OPĆINAMA, CRVENOM KRIŽU I UPOSLENIMA

Na području Županije posavske i dijela Zeničko- dobojske županije gdje djeluje Elektroprivreda HZHB u nedavnim poplavama uništeni su ili oštećeni brojni elektroenergetski objekti i mreža, koje su naši uposlenici na terenu sanirali ili privremeno osposobili gdje god je to bilo izvodljivo.
Osim toga poduzeće je izdvojilo i dodatna financijska sredstva za sanacije i nabavu potrebne opreme i materijala, te je realiziralo nekoliko akcija humanitarne pomoći bilo da se radilo o novčanoj pomoći ili prikupljanju različitih potrepština za ugroženo stanovništvo.
Kako bi nastavili s tim aktivnostima članovi Uprave 11. i 12. lipnja o.g. obilazili su poplavljena područja općina Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje, uposlenike i objekte Elektroprivrede HZHB. Održali su i radne sastanke s načelnikom općine Domaljevac-Šamac, Željkom Josićem i predsjedateljem općinskoga vijeća, Mariom Ćoškovićem, te Marijom Jurkićem predsjednikom Skupštine Posavke županije.
Načelnik Josić detaljno je upoznao članove Uprave s razmjerama katastrofalnih šteta u Domaljevcu u kojemu je objekt Poslovnice Elektroprivrede HZHB u potpunosti uništen. Načelnik je na poseban način zahvalio svim uposlenicima Distribucijskoga područja Sjever na izvanrednom zalaganju i ulaganju maksimalnih napora na ponovnom uspostavljanju opskrbe električnom energijom kako za vrijeme tako i nakon poplava.
Generalni direktor Elektroprivrede HZHB, Nikola Krešić je i ovom prigodom istaknuo kako će Elektroprivreda kao društveno odgovorno poduzeće nastaviti raditi sve što je u njezinim mogućnostima da se što pije prevlada i ublaži iznimno teška situacija. Direktor je također zahvalio predstavnicima općine što su prepoznali i cijene trud naših uposlenika na terenu, što će svima biti dodatni poticaj za još većim angažiranjem.
Članovi Uprave održali su i redovitu sjednicu na kojoj je dominantna tema bila upravo problematika poplava i sve što je vezano za tu vremensku nepogodu.
Doneseno je nekoliko važnih odluka, a neke od njih su pokretanje inicijative za donošenje Odluke o jedinstvenom postupanju u odnosima s kupcima električne energije nakon proglašenja stanja prirodne nepogode u mjesecu svibnju 2014.godine, a sve kako bi se pomoglo kućanstvima poplavljenih područja Posavske i Zeničko-dobojske županije koje električnom energijom opskrbljuje ovo poduzeće.

 
Donesene su i odluke o sponzoriranju aktivnosti Crvenog križa općina Domaljevac-Šamac i Orašje, kao i Caritasa Odžak u iznosima od po 10.000,00 KM.
Dat je i nalog svim rukovoditeljima poslovnica s navedenih područja da ubrzaju procedure sukladne zakonskim propisima i internim aktima poduzeća o dodjeli novčanih pomoći za 35 uposlenika Elektroprivrede HZHB koji su pretrpjeli materijalne štete.
U predstojećem će razdoblju Uprava i uposlenici Elektroprivrede HZHB zasigurno nastaviti raditi s istim ciljevima, i osim spomenutih aktivnosti podupirati i druge društveno korisne projekte.
Jedna od njih je svakako i zajedničko sudjelovanje s Učiteljskim vijećem O.Š. Vladimir Nazor iz Odžaka u dodjeli knjiga za odlično učenje i uzorno vladanje učenicima ove škole, prihvaćajući ulogu „ponosni prijatelj knjige“. Za uspješnu realizaciju te akcije Elektroprivreda HZHHB je osigurala 350 knjiga.

You must be logged in to post a comment Login