Duje Ruzicic & Ivan Arapov predstavljaju pjesmu “YOU”

Već je od ranije poznato da je Split uvijek bio grad koji je imao mnoštvo mladih i talentiranih muzičara. U ovom slučaju vam predstavljamo dvojicu zaista mladih i ambicioznih blues/jazz umjetnika. Duje i Ivan su već godinama na sceni. Duje koji  kaže da je muzika njegov život često je sudionik na velikom i poznatom Split Blues Festivalu. Imao je mnoge zapažene koncerte sa mnogim poznatim bandovima, a jedan od njih je Harpoon Blues Band koji je već dugo omiljeni blues band kod splitske publike.

d1

 

Duje Ružičić

Duje Ružičić rođen je 13.5.1995. Akustičnu gitaru počeo je svirati u KUD-u Marjan 2005. Godine. Kao član KUD-a Marjan sudjelovao na nekoliko koncerata u GKL-u. Imao je više samostalnih nastupa po splitskim klubovima (Ghetto, Ely, Ovčice, Havana, Mediteranium) kao vokal s gitarom i usnom harmonikom, te je na prvom Blues festivalu u Splitu nastupio s Harpoon blues bandom kao gost.
2011. gostovao je u emisiji Demobox na Radio Splitu, a intervju s njim prikazan je i u filmu Splitska blues priča. Ali život nam ne donosi samo lijepe stvari… Duje je prvo sam svirao, nakon oporavka od teske bolesti, shvatio je da mu je potreban jos neko. I tako je dosao Ivan … Gitarista, koji se sasvim dobro snašao i koji je mogao u stopu da prati ono sto Duje stvara.

Ivan Arapov

Ivan Arapov rodio se 14.06.1994. u Splitu.
Gitaru je počeo upoznavati sa 10 godina. Nakon toga upoznaje i razne stilove muzike od bluesa,
rock and rolla, heavy metal glazbe, kasnije jazza pa i klasike. Voli renesansu, barok i ostala
stilska razdoblja…
Dio života proveo je na Malti gdje iza sebe ima nekoliko solo nastupa, a nekoliko i sa drugim glazbenicima.
Zadnju svirku imao je sa norveškim “blues kraljem” Big Moe-om.

 

Photo: Duje Ružičić fb

You must be logged in to post a comment Login